Innovatie

Lgem|Synalgae uit De Kwakel vijfde plaats KVK Innovatie Top 100

Hoge kwaliteit algen uit volledig geautomatiseerde productiefaciliteit in Hollandse kas

Lgem|Synalgae uit De Kwakel op vijfde plaats KVK Innovatie Top 100

Lgem|Synalgae uit De Kwakel heeft de vijfde plaats in de 18e KVK Innovatie Top 100 veroverd. Dit mkb-bedrijf levert geautomatiseerde systemen voor het kweken van algen op elke schaal. Algenkweek biedt een zeer schaalbare oplossing voor het vervangen van bijvoorbeeld palmolie en andere fossiele oliën. KVK publiceert jaarlijks deze ranglijst met 100 concrete innovaties van het midden- en kleinbedrijf.  

De photobioreactoren van dit bedrijf kennen een hoge mate van schaalbaarheid. Ze zijn geschikt voor zowel kleine als industriële productieschaal, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om hun algenproductie op te schalen naarmate de vraag toeneemt.

Oxidant

Ferr-Tech uit Meppel voert de lijst aan. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in Ferraat (VI) toepassingen voor industriële (afval)waterzuivering. Ferraat is een oxidant die krachtiger is dan chloordioxide, waterstofperoxide en ozon. Hun innovatie, FerSol, maakt duurzame reiniging van afvalwater mogelijk voor hergebruik. Dit bedrijf mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen.

Succesvolle innovaties

Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 bedrijven en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de agrofood (17 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de ICT-sector (16) en de zorgsector (ook 16). Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden.

Wil je meer informatie of foto’s ontvangen? Neem dan contact op met Debby van Wijngaarden van KVK, bereikbaar op 06 – 510 87 564. En per mail: debby.van.wijngaarden@kvk.nl.

KVK-Innovatie-Top-100-2023—ranking

Vorig bericht Groot onderhoud N348 afgerond
Volgend artikel Werkzaamheden N337 bij Olst en Den Nul vertraagd

Nu op WijOverijssel