Nieuws

Nuon plaatst laadpunten met groene stroom bij Eden Hotels

Gasten Eden Hotels kunnen op tien locaties hun elektrische auto volladen met windstroom van Nuon


Op de vestigingen van de hotelketen in Amsterdam, Groningen, Eindhoven, Leeuwarden, Enschede, Emmen en Berg en Dal worden in totaal 36 laadpunten geïnstalleerd. Vanaf 2019 zullen alle Eden Hotels vestigingen bovendien groene stroom krijgen van Nuon.

Laadpunten bij Eden Hotels

Uiterlijk half augustus van dit jaar zullen alle laadpunten geïnstalleerd zijn. Eind 2017 werden de eerste vier laadpunten bij de Holiday Inn-vestiging in Eindhoven al geplaatst, en ook het Service Centre van Eden Hotels in Amsterdam is klaar voor elektrische auto’s: daar zijn de laadpunten eind januari geplaatst. Nuon zal bovendien het onderhoud en de service van deze nieuwe laadpunten op zich nemen.

Samenwerking met Nuon

“Eden Hotels heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. We vinden het enorm belangrijk dat we er samen zorgen dat de aarde op een zo goed mogelijke wijze behandeld wordt en zo gezond mogelijk overgedragen kan worden aan de volgende generatiesâ€, vertelt Léon Dijkstra, algemeen directeur van Eden Hotels. Eden hanteert een duurzaam inkoopbeleid en de hotels hebben een Green Key certificering. Dit is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “De samenwerking met Nuon sluit hier voor mij naadloos op aan; zij maken het voor onze gasten mogelijk om ook met een elektrische auto bij ons te verblijven en helpen ons onze bedrijfsvoering verder te vergroenen.â€

Uitbreiding E-mobility

Met de samenwerking met Eden Hotels breidt Nuon haar E-mobility activiteiten in de Nederlandse dienstverleningssector verder uit. Zo ging het bedrijf onlangs ook een samenwerking met SIXT aan, waar Nuon laadpunten heeft geplaatst bij vestigingen van het autoverhuurbedrijf in Amsterdam, Hoofddorp en Schiphol.

Nuon heeft ruim 7.000 laadpunten door heel Nederland in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden. In 2020 moet dat aantal verdubbeld zijn: Nuon wil het mogelijk maken om binnen één generatie zonder fossiele brandstoffen te kunnen leven, thuis, op het werk én onderweg. Al sinds 2009 investeren Nuon en moederbedrijf Vattenfall daarom fors in laadoplossingen voor elektrische auto’s.

Eden Hotels

Eden Hotels, vernoemd naar één van de Amsterdamse vestigingen, is een Nederlands familiebedrijf dat bestaat uit 19 eigen hotels. De hotels zijn ondergebracht bij drie hotelmerken: Eden Hotels, Hampshire Hotels en Holiday Inn.

Vorig bericht 3 nieuwe faillissementen in Overijssel (o.a. Facility Bouwgroep B.V., Wijkvereniging Flevowijk-Cellesbroek)
Volgend artikel Reiling Lelies B.V. uit Daarlerveen failliet

Nu op WijOverijssel