Investering

TransHeroes investeert in online platform

De logistiek dienstverlener wil met de investering in de online applicatie meer terrein winnen tussen de startups als Shypple, Flexport en Quicargo

TransHeroes investeert in online platform

Hengelo,
TransHeroes Smart Logistics Provider gaat de aankomende 3 jaar ruim € 350.000,- per jaar investeren in haar online transport platform. Het geld hiervoor wordt beschikbaar gesteld door het moederbedrijf van de logistiek dienstverlener. Met het groeigeld wil het management team van TransHeroes de applicatie verder uitbouwen en optimaliseren.

De logistiek dienstverlener wil met de investering in de online applicatie meer terrein winnen tussen de startups als Shypple, Flexport en Quicargo. “Met de voorbereidingen voor onze TransPortal zijn we al bezig sinds 2017. Het is allemaal begonnen met het online kunnen berekenen van je (internationale) wegtransport. Inmiddels zijn we al een aantal versies verder en hebben we in januari de laatste versie van de “TransPortal” gelanceerd. Het enthousiasme onder de klanten is dermate groot dat we nu besloten hebben om fors door te investeren in onze online applicatie. Inmiddels hebben we al voor ruim € 500.000,- aan software op de balans staan, dat bedrag gaat de aankomende 3 jaar verdrievoudigen.” Aldus Edwin Asveld, CEO en eigenaar van TransHeroes.

Het logistieke landschap zal sterk veranderen

Volgens Asveld zal de wereld van transport en logistiek enorm veranderen de aankomende periode. Asveld zegt hierover: “De traditionele expediteur bestaat niet meer over 10 jaar, daar ben ik van overtuigd. Er zijn heel wat logistieke startups momenteel, maar je ziet ook dat het erg moeilijk blijkt voor die partijen om een rendabel business model te exploiteren. In mijn optiek moet de expediteur van de toekomst inspelen op de behoefte tot online communicatie, echter blijft het vakmanschap én de persoonlijke aandacht van enorm groot belang. De start-ups kunnen over het algemeen erg goed geld uitgeven, maar geld verdienen blijkt een stuk lastiger. Als ik naar ons bedrijf kijk zijn de marges ook flinterdun, maar zijn we wel winstgevend.”

Investering wordt gebruikt voor koppelingen, User Interface en meer functies

TransHeroes investeert in online platform. De huidige TransPortal van TransHeroes is volledig gericht op internationaal transport. Dit kan zowel transport over de weg, zeevracht als luchtvracht zijn. Jan Dekker, IT verantwoordelijke en COO van TransHeroes vertelt: “Je ziet dat de concurrenten die we online hebben met name gefocust zijn op zeevracht. Echter, de MKB klant die wij bedienen heeft ook wegtransport en incidenteel een luchtvracht zending. Het is dan ideaal om alles binnen één portaal te boeken en te beheren.”

De aankomende investering zal worden gebruikt voor het opbouwen van een eigen development team, verdere ontwikkeling van de user interface en voor het optimaliseren van de API koppelingsmogelijkheden met klanten. Jan Dekker: “Wij hebben de huidige versie extern laten ontwikkelen, maar we komen nu in de fase om het in eigen beheer verder uit te bouwen. De eerste software ontwikkelaars en data analisten zijn aangenomen. Langzaam transformeren wij van traditionele expediteur naar een software bedrijf, maar we houden de persoonlijke aansluiting bij de klant.

Vorig bericht Cyberveiligheid in de spotlight: Overijssel host leerzame workshop
Volgend artikel V.O.F. Van Zijl in Hengelo failliet

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijOverijssel

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen