Samenwerking

Univé en FC Twente gaan samen verder

Partnership verder verlengd tot 2027

Univé en FC Twente gaan samen verder

Foto: Univé Oost

Enschede,
Univé Oost verlengt haar samenwerking met FC Twente als stersponsor van de club. In 2021 ging de coöperatie met de voetbalclub in zee om sport in de regio te stimuleren en voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Met deze missie voor ogen verloopt de samenwerking zo succesvol, dat Univé en FC Twente hun partnership tot ten minste 2027 voortzetten. 

Sportbeleving toegankelijk maken

Als Supporter van Sport hecht Univé veel waarde aan de betekenis van sport en bewegen voor vitaliteit, gezondheid en sociale verbinding. De coöperatie wil dat sportbeleving voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is en werkt daarom samen met meer jaarlijks dan 250 partners, evenementen en initiatieven die hier landelijk, regionaal en lokaal in helpen voorzien. Daarnaast ondersteunt Univé honderden sportverenigingen in het land.

Voetbal voor jong en oud

Binnen Twente heeft Univé met de gelijknamige voetbalclub een krachtige en regionaal betrokken partner in sport gevonden waarmee de samenwerking zich niet alleen richt op sponsoring van de hoofdmacht van FC Twente, maar ook de FC Twente Vrouwen en de Kidsclub ondersteunt. In de komende drie jaar zullen beide partijen gezamenlijke activiteiten ontwikkelen om voetbal voor jong en oud te stimuleren. Dit omvat onder andere unieke winacties, belevingen rondom wedstrijden en sportevenementen voor alle supporters van de club, inclusief hun kinderen.

Verbondenheid door sport

Volgens Gerard Kok, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Univé Oost, baseert het regionale partnership zich op een gedeelde trots, ambitie en waardering voor noaberschap in de regio. “Als coöperatieve verzekeraar staan wij dicht bij onze leden en helpen wij waar nodig. Dit is noaberschap in zijn puurste vorm. Ons partnership met FC Twente is een natuurlijk gevolg van onze verbondenheid met de regio door sport. Samen met FC Twente kunnen we onze missie om sport voor iedereen mogelijk te maken, verder versterken.”

Gezondere samenleving

Dominique Scholten, Algemeen Directeur bij FC Twente, onderschrijft de meerwaarde van de samenwerking voor Twente: “Net als Univé vinden we dat sporten verbindt en bijdraagt aan een gezondere samenleving. Als we daarin gezamenlijk optrekken kunnen we nog meer bereiken in de regio. Daar moet dit partnership mede aan bijdragen.”

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijOverijssel

INTERVIEW WIJBUSINESSNIEUWS

Als solopreneur heb je geen beperkingen