Zorg

Gezondheid.nl steunt zorgmedewerkers

Steunt zorgmedewerkers met rust en aandacht op Landgoed De Zwanenhof

Gezondheid.nl. steunt zorgmedewerkers

Zenderen,
“Gelukkig weten de meeste mensen niet hoe groot de druk op de zorg nu écht is. Dit komt omdat zij zelf nog geen zorg nodig gehad hebben. Maar als je als mens zorg nodig hebt, is het te laat om in te zien dat het in de zorg zo systematisch slecht georganiseerd is°, zegt Ronald Helder, initiatiefnemer van het platform Gezondheid.nl. Hij staat voor de volle honderd procent achter de actiedag in de zorg die vorige week plaatsvond en wil daar concreet invulling aan geven met een aanbieding voor zorgmedewerkers om een of meerdere dagen te onthaasten.

”We willen niet alleen met woorden aandacht schenken aan het zorgprotest van vorige week, maar vooral met daden. Om de actie van zorgmedewerkers te steunen, opent Gezondheid.nl de deuren van Landgoed De Zwanenhof in Zenderen. Alle zorgmedewerkers in Nederland mogen één of meerdere dagen komen onthaasten op Landgoed De Zwanenhof. Dit aanbod blijft één jaar geldig.”

Zorgmedewerkers worden niet gehoord en gezien

Ronald Helder: “Al ruim 20 jaar worden zorgmedewerkers niet gehoord en niet gezien. Het Nederlandse zorgsysteem is failliet en hierdoor wordt het uiterste gevraagd van onze zorgmedewerkers. Politiek, verzekeraars en bestuurders beloven beterschap, maar de zorg wordt alleen maar zieker. Door de enorme druk die op de zorgmedewerkers rust worden nu ook steeds meer zorgmedewerkers ziek.”

Vooral de administratieve regeldrang is Ronald Helder een doorn in het oog. Omdat die regeldrang zeker niet tot betere zorg leidt en volgens hem op de schop moet. “De beloning dient overeenkomstig de geleverde inzet gewaardeerd te worden en het perverse financieringssysteem moet anders. Hierdoor komt de mens weer centraal te staan, zowel aan de kant van de zorgverlener als aan de kant van de zorgbehoeftige.”

 

Vorig bericht Cyberveiligheid in de spotlight: Overijssel host leerzame workshop
Volgend artikel TransHeroes investeert in online platform

Nu op WijOverijssel