Investering

MBI kondigt grootste investeringsbeleid aan voor productielocaties

MBI sluit locatie in Veghel om productiecapaciteit in andere vestigingen uit te breiden

MBI kondigt grootste investeringsbeleid aan voor productielocaties

Foto: MBI

Het uit Brabant afkomstige familiebedrijf MBI, producent van betonnen en keramische tegels en stenen, kondigt een ambitieus investeringsplan aan voor een gezonde en duurzame toekomst. Om de positie te behouden, en te blijven voldoen aan steeds hogere kwaliteits- en duurzaamheidseisen, is continu investering in haar productiefaciliteiten een voorwaarde. Hierbij heeft MBI een radicale keuze gemaakt welke vergaande consequenties heeft voor haar productielocatie in Veghel.

Doel om klimaatneutraal te produceren

De oudste productielocatie voor betonnen bestratingsmaterialen, de MBI locatie in Veghel, zal eind 2024 sluiten om ruimte te maken voor uitbreiding van de bestaande productielocaties in Aalst (bij Zaltbommel), Nieuw-Lekkerland en Kampen. Met een forse kapitaalinjectie gaan deze drie locaties tot de modernste en duurzaamste productiebedrijven in haar soort behoren. De focus komt volledig te liggen op duurzame en actuele producten die passend zijn bij het huidige tijdsbeeld. Het doel dat MBI voor ogen heeft, is volledig klimaatneutraal te kunnen produceren en haar productportfolio voor de inrichting van de publieke en private ruimte verder te kunnen verbreden.

Innovaties binnen MBI

Al sinds 2007 is de strategie van MBI ingezet op innovatieve producten met toegevoegde waarde. Daar waar alleen functie een rol speelt, is MBI minder in beeld. Daar waar esthetiek, duurzaamheid en het menselijk welzijn van belang zijn, kan men niet om MBI heen. Ook de duurzame ontwikkelingen naar machinaal te leggen bestrating in de openbare ruimte vergt meer flexibiliteit. Hiervoor investeert MBI dan ook verder op haar vestigingen in Aalst en Kampen, waarbij de straatstenen door een robot in de productielijn in het juiste verbanden zullen worden geformeerd. Daarnaast wordt op dit moment gebouwd aan een nieuwe tegelfabriek in Kampen en is vorige maand in Nieuw-Lekkerland een vierde lijn in gebruik genomen, welke specifiek is gebouwd voor een verdere verbreding van het GeoCeramica® concept.

Productiecapaciteit uitbreiden en moderniseren

De keuze voor het grootste investeringsprogramma van MBI in haar geschiedenis gaat samen met de keuze om de oudste locatie in Veghel te sluiten en de productiecapaciteit in andere vestigingen te vergroten en te moderniseren. De verandering zal worden uitgevoerd zonder gedwongen ontslagen en het hoofdkantoor zal op een nieuwe locatie in de regio Veghel gevestigd blijven waar het bedrijf al sinds 1969 resideert.

Vorig bericht Cyberveiligheid in de spotlight: Overijssel host leerzame workshop
Volgend artikel TransHeroes investeert in online platform

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijOverijssel